En hittehunds dagbok

Jag är inte bara skribent, jag är vacker och modig också. En hittehund i händelsernas centrum. Cavalier King Charles Spaniel från Campanard´s Cavalierer.

fredag, augusti 18, 2006

Examen i Tottes & Teddies politikerskola

Kära dagbok,

vi har haft vår första examen i Tottes & Teddies politikerskola. Vår adept råkade tänka lite högt i en radiointervju om fastighetsskattens finansiering. Uppdraget var att bemöta den mediebild som satts. Matte lyssnade på interjun och säger att han inte sa så som de sa. Men det spelar ingen roll. Om det har stått i tidningen så är det sant. Det vet jag.

Fredrik Reinfeldt klarade examen med glans. På det primära politikertricket pudeln blev betyget högsta möjliga. Han fick 5 i snabbhet, 5 i utförande och 5 i synlighet.

Vi får kanske se över kriterierna innan vi börjar utbilda politiker i större skala. Men så här i valrörelsetider vill politikerna röstmaximera, och då är det viktigare att kunna hantera de grundläggande politikertricken. Väljarnas betyg får de senare.

Nu ska vi skriva ut ett diplom till Fredrik Reinfeldt och sedan ska jag fråga honom om han vill vara med i vår marknadsföring. Det är ju ingen dålig kund. Matte tror att han blir statsminister snart. Kanske bäst att fråga honom innan valet; för sedan får han väl alldeles för många anbud för att få tid för Tottes & Teddies politikerskola.